HURTIG LEVERING 1-2 HVERDAGE
DIREKTE FRA FABRIK
DANSK PRODUCERET
BUTIK KL. 10-17 (MAN - FRE)

Fasademaling

Nye facadefarver.

 

Nye farver på husets udvendige flader er noget, du skal leve med i lang tid, så du skal gøre dig nogle grundige overvejelser, før du køber murmaling.

For det første, skal du  tjekke, om der findes lokalplaner eller statutter, som sætter grænser for, hvilke farver du må bruge.

Her i landet er der tradition for at bruge bestemte farver. Men hvor valget af farver tidligere var bestemt af, hvilke farvepigmenter der var tilgængelige, er det ikke længere tilfældet. Du kan stort set få lige præcis den farve, du ønsker.

 

 

Stil og sammenhæng


Tag udgangspunkt i husets alder og stil. Er der tale om et bondehus, et moderne parcelhus eller en klassisk herskabsvilla? Den røde farve, der passer fint til træhuset, vil sandsynligvis være en katastrofe på villaen med pudsede facader og glaseret tegltag.

Huset består af mere end facaderne, og farvesætningen skal tage hensyn til både tag, sokkel, døre, vinduer og andet træværk. Lyse farver giver et let indtryk og får fladerne til at fremstå større, mens mørke farver giver indtryk af tyngde og “slanker”.

Holdes de forskellige bygningsdele inden for samme farveskala, kan det give huset en helhed og måske ligefrem skjule uheldige detaljer. Kontrastfarver kan derimod være med til at fremhæve dele af huset og give et spændende og luftigt indtryk. Hvis facaden får en markant farve, vil det være en god idé at holde resten af huset neutralt, fx med hvide vinduer og grå sokkel.

Omgivelser


Farverne varierer selvfølgelig, alt efter om vi er i byen eller på landet. Det samme hus placeret i et tætbebygget villakvarter eller i skovbrynet vil give anledning til helt forskellige overvejelser omkring farvesætningen.

I begge situationer er spørgsmålet, om huset skal fremhæves ved hjælp af farverne eller glide diskret ind i helheden.