Søg produkt

Varer i netbutikken:
Kommentarer fra kunder
Træbeskyttelse, heldækkende
Grundingsolier, Linolie, Benar
Tagmaling
Facademaling
Trætjære
Special vægmaling
Indendørs Maling
Zinkgrunder
Male sprøjter, og tilbehør
Pensler og ruller
Staldrens
Mikrogrunder, hæftegrunder.
Knastelak og spærregrunder
Lav selv maling, pigment
Gulvmaling
Gavekort
Fragt
Billedgalleri.
Lidt om os
Links
Betaling ifølge aftale

kontakt

Indkøbskurv
Forside

Information:
Personlige oplysninger
Bestilling
Betaling
Levering
Reklamationsret
Fortrydelsesret
Aftaleindgåelse
Tilmeld dig nyhedsmail.


B2B Login:
Brugernavn:

Password:

Glemt password ?
Login

Dankort EuroCard / MasterCard Maestro Visa Electron
Om Linolie > Grundingsolier, Linolie, Benar > Om Linolie  |  Udskriv  |  Tip en ven

Pressemeddelelse fra s.b.i. 04.08.2004

Byggematerialer med linolie lugter

Byggematerialer med linolie lugter værre end tilsvarende syntetiske materialer og lugten ændrer sig kun lidt det første år, viser en undersøgelse af udvalgte produkter.

Linoleum, linoliemaling og -gulvolie er eksempler på byggematerialer som kan fremstilles af presset olie fra hør-planter. Disse produkter er populære hos miljøbevidste danskere som ønsker at bruge naturlige, let nedbrydelige byggematerialer for at skåne miljøet. Spørgsmålet er bare om de linolieholdige produkter også er gode for indemiljøet.

I en ny undersøgelse har By og Byg sammen med Arbejdsmiljøinstituttet undersøgt lugten af tre typer linolieholdige byggematerialer og sammenlignet med lugten af tilsvarende syntetiske byggematerialer. Sammenligningen viser at de undersøgte linolieholdige materialer lugter værre end tilsvarende syntetiske materialer, og at lugten kun ændrer sig lidt i løbet af et år.

Byggematerialerne er blevet undersøgt i laboratoriet dels ved en direkte sensorisk bedømmelse, dvs. en undersøgelse hvor forsøgspersoner er blevet bedt om at vurdere lugten fra de forskellige materialer, og dels med en ny, lovende teknik hvor man kombinerer en sensorisk vurdering med kemisk bestemmelse af de lugtende stoffer.

Tag næsen med på indkøb

Undersøgelsen viser at der er relativt stor forskel på lugten af de rene rå linolier der er anvendt som råvarer i de undersøgte byggematerialer. Meget tyder derfor på at kvaliteten af de rene linolier har betydning for lugten af det færdige produkt. Det er altså ikke ligegyldigt hvilket produkt man vælger hos farvehandleren eller i byggemarkedet.

"Vi vil derfor anbefale forbrugerne at bruge næsen når de skal vælge malinger og andre byggematerialer til deres bolig. Der er nemlig stor forskel på hvor meget de forskellige produkter lugter – og der er også forskel på hvilke lugte forskellige mennesker kan acceptere", siger seniorforsker Henrik N. Knudsen fra By og Byg.

Henrik N. Knudsen anbefaler producenterne at arbejde på at forbedre de linolieholdige produkter så de kommer til at lugte mindre. Han mener at det vil fremme brugen af de naturlige materialer hvis det kan dokumenteres at disse materialer, ud over at være gode for det ydre miljø, også er indeklimavenlige.

Projektet er støttet af Erhvervs- og Boligstyrelsen gennem 'Program til fremme af økologisk byggeri'.

Til redaktionen: Flere oplysninger om projektet kan fås hos seniorforsker Henrik N. Knudsen fra By og Byg.

Diagrammet viser middelbedømmelser af lugtintensitet for to forskellige linolieholdige malinger og en almindelig, syntetisk maling, hhv. efter 2 uger og efter 51 uger (Illustration: Henrik N. Knudsen).

Læs mere om 'Indeklimavurdering af linolieholdige byggematerialer'


Morsø Maling ApS.  -  Præstbrovej 230, Ø.Jølby  -  7950 Erslev
Tlf. 97741509   -  Fax. som de dyre, bare billligere  -  E-mail: maling@morsmaling.dk  -  CVR-nummer: 21291684
Heldækkende Træmaling, Tagmaling, Facademaling, Gulvmaling, Olier m.v. Facebook